Vrancea este un județ cu peisaje frumoase și pitorești, cu tradiții care își au rădăcinile în negura timpurilor, fiind locuit de oameni mândri și muncitori.

Pentru a pune în valoare toate bogățiile cu care a înzestrat Dumnezeu aceste locuri, în fiecare zi mă întreb ce pot să fac mai mult și mai bine pentru județul Vrancea. De aceea, o prioritate a administrației publice județene pe care o conduc este realizarea de investiții. Sunt conștient, în calitate de președinte al Consiliului Județean Vrancea, că o infrastructură modernă stă la baza dezvoltării localităților și de aceea ne implicăm în permanență pentru atragerea de fonduri și demararea de proiecte. În decursul anilor, Consiliul Județean a obținut finanțare pentru mai multe obiective și sunt mândru de faptul că Vrancea s-a situat pe primele locuri la nivel național în ceea ce privește numărul și valoarea investițiilor atrase în infrastructură.

Dezvoltarea obiectivelor turistice, consolidarea, restaurarea și punerea în valoare a clădirilor de patrimoniu reprezintă o altă prioritate a administrației județene, iar în acest sens există investiții derulate cu fonduri europene, care au rolul de a face cât mai atractiv județul nostru pentru turiști, atât din țară cât și din străinătate.

Mândria noastră, Festivalul Internațional al Viei și Vinului, reprezintă o veritabilă carte de vizită pentru județul nostru și ne poziționează pe harta mondială a celor mai importanți producători de vinuri. Astfel, în anul 2017, Concursul Național de Vinuri ”Bachus” a devenit cel mai important concurs din țară, datorită numărului mare de probe înscrise în concurs, iar degustările de vinuri și târgul meșterilor populari au făcut din Vrancea capitala turismului viniviticol.

Importante pentru mine sunt și sănătatea cetățenilor și asigurarea unor servicii medicale la cele mai înalte standarde. De aceea, la sfârșitul anului 2017 am identificat soluția de finanțare pentru construirea unui nou spital județean în Focșani, cu finanțare de la U.E. Este un proiect de anvergură și definitoriu pentru mandatul meu la conducerea județului, un proiect ambițios la care țin foarte mult și care sper să fie demarat cât mai curând, pentru ca toți cetățenii județului Vrancea să beneficieze de un act medical de calitate.

Rezultatele tuturor proiectelor demarate în ultima perioadă vor fi vizibile peste câțiva ani, când vrâncenii vor avea drumuri modernizate la nivel european, clădiri de patrimoniu frumoase și îngrijite, și, foarte important, un spital nou și modern.

Ne aflăm în anul Centenarului Marii Uniri de la 1918, în care ne onorăm eroii care, prin sacrificiul lor suprem, ne-au lăsat o țară liberă, frumoasă și unită. Pe frontul de la Mărăşeşti, unde ideea călăuzitoare ”Pe aici nu se trece!” a devenit istorie, a prins rădăcini în anul 2017 Parcul Memoriei Naționale ”Stejarii României – 100 de ani de
istorie și demnitate” RoMândria, un proiect de mare însemnătate pentru memoria și conștiința colectivă românească. Fiecare erou care şi-a jertfit viaţa pentru realizarea Marii Uniri de la 1918 va fi reprezentat în mod simbolic de câte unul din cei 350.000 de stejari care vor constitui Parcul Memoriei Naționale.

Consider că unitatea, libertatea și prosperitatea trebuie să fie valori în care să credem cu sfințenie, pentru că atunci când românii au fost uniți au putut depăși orice obstacol și au realizat tot ceea ce și-au propus.

Am speranța că și pe viitor voi duce la îndeplinire tot ceea ce mi-am propus, pentru ca vrâncenii mei să trăiască mai bine.

Așa să îmi ajute Dumnezeu!

Marian OPRIȘAN

Președintele Consiliului Județean Vrancea